Θεατροπαιδαγωγικό βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο για φιλολόγους Ρόδου

Η επόπτρια ποιότητας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευαγγελία Μουλά και οι Σύμβουλοι εκπαίδευσης ΠΕ02, Παλάσκας Σωτήρης και Καλαούζη Κωνσταντίνα σας προσκαλούν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 και ώρες 17:00-20:00 στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου  στο θεατροπαιδαγωγικό βιωματικό σεμινάριοεργαστήριο για φιλολόγους που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με εκπαιδεύτρια- εμψυχώτρια την Μαριάννα Νικολάου (Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τοπικού Γραφείου Δωδεκανήσου), Δρ. Θεατροπαιδαγωγικής και Αρχαίου Δράματος, εκπαιδευτικό και συγγραφέα. Το εργαστήριο θα προσεγγίσει τη διδασκαλία του αρχαίου δράματος με εργαλεία θεάτρου στην εκπαίδευση και τεχνικές δημιουργικής γραφής.

Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειώσει τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ 02 σε πρακτικές θεάτρου και δημιουργικής γραφής και να τους ενδυναμώσει στην άμεση πρακτική τους εφαρμογή στην τάξη. Η δραματική ποίηση επανέρχεται στις αρχικές λειτουργίες που είχε κατά την αρχαιότητα και δύναται να αναπτύξει την ενσυναίσθηση, την συμπερίληψη, την αλληλεγγύη, την κριτική σκέψη, την αισθητική αγωγή και την ενεργό πολιτειότητα. Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμοστούν τεχνικές πάνω στην Ελένη του Ευριπίδη, τις Τρωάδες του Ευριπίδη και την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακαλούνται να έρθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές έως και 30 ατόμων.

Για εγγραφές : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPAX2ZKgoMB30r-dlxRDdGyrFBCCQuqhxHS5sg5oT6-LG4og/viewform?usp=publish-editor